O Școală pentru viitorul comunității!
Bun venit!
Fondat în 1920, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” este o școală mare cu tradiție, ce oferă un curriculum liceal pentru profilul Tehnic, Servicii și Teoretic, copiilor cu vârste între 14 si 19 ani. Elevii noștri ating standarde de competențe profesionale și academice foarte înalte. Oferim de asemenea, un program extracurricular atrăgător. Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” din Pașcani este și dorește să rămână cea mai prestigioasă instituție de învățământ tehnic și economic preuniversitar din județul Iași (exclusiv municipiul Iași) și să se califice printre primele colegii tehnice din România, prin conținutul și modernitatea procesului de învățământ, implicarea în raporturi de parteneriat cu mediul economic și social din comunitate.Proiecte
Anunțuri
Orar Elevi
Oferta Educațională
Activități
Colegiul Tehnic De Căi Ferate "Unirea"
![]()
Simpozion regional „Creativitate în educație și formare profesională” 2016
Perioadă înscriere: 01.04.2016 - 13.04.2016
Perioadă desfăşurare: 15.04.2016 - 18.04.2016
Simpozionul regional „Creativitate în educație și formare profesională” cuprinde mai multe secțiuni:
Concurs "Creative Business"
Concurs Creatii stiintifice si tehnice proprii
Concurs ,,Design your Computer'' - 2016
Concurs ,,Minti dezghetate''
Sectiune profesori Aspecte metodice ale formării competenţelor elevilor
fisa inscriere
![]()
Rapoarte tehnice
![]()
Practică elevi - Elevul Rujuc Murariu Constantin, clasa a X-a H
Elevul Rujuc Murariu Constantin și eleva Boca Lavinia la practică.
Meseria OMCN (Operator la Mașini cu Comandă Numerică)
Clasa a X-a H
Indrumător practică: Bâlcu Ioan.
Miercuri, 13 martie 2019, s-a desfășurat la Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”UNIREA” Pașcani,
o instruire privind FIRMELE DE EXERCIȚIU, pentru elevilor selectați in proiectul
POCU/90/6.13/6.14/ - 108847 Multiplicarea metodelor de Educație și a Competențelor
prin Adaptarea la Nevoile Industriilor Competitive - EMPLOY MECHANICS.
Au participat elevii din grupul țintă din școala noastră, Școala profesională Cristești,
Școala profesională Stolniceni Prăjescu.
Instruirea a fost realizată de: Insp. Leontieș Rodica I.S.J. Iași prof. ec. Laura Cârstea
![]()
Cu dor de Eminescu
Cu dor de Eminescu au fost pe 15 ianuarie 2016 elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea, Paşcani.
Ca în fiecare an, mijlocul lui gerar ne oferă binecuvântatul prilej de a ne reîntâlni cu Eminescu, la data naşterii sale, pe 15 ianuarie. În amintirea poetului îndemnul dascălilor a fost ca tânara generaţie să zăbovească preţ de câteva clipe pentru a deveni cu toţii părtaşi la nemurire.
Manifestarea dedicată sărbătoririi a 166 de ani de la naşterea poetului naţional dar şi Zilei Culturii Naţionale a cuprins un montaj literar-muzical pe versuri eminesciene, vernisarea unei expoziţii de desene inspirate de creaţia eminesciană, prezentarea unor momente inedite din viaţa şi activitatea marelui poet şi un concurs de cunoaştere a operei eminesciene. Din cuprinsul montajului literar-muzical amintim că elevii de clasa a VIII-a au recitat un fragment din inedita creaţie Călin (file din poveste), cei de la clasa a XI-C s-au gândit că meditaţia asupra condiţiei omului şi soarta geniului, teme ale poeziei Luceafărul, ar însemna o reală atracţie pentru publicul prezent dacă versurile sale ar căpăta un alt parfum decât cel naţional prin interpretările în limba franceză, engleză, latină, italiană, spaniolă şi rusă, iar alte două eleve de liceu au amintit de elogiul valorilor istoriei naţionale, de patriotismul ardent prezent în poemul eroic Scrisoarea a III-a dar şi de conturarea misiunii artistului în lume în arta poetică eminesciană Numai poetul…. Ansamblul coral al colegiului a sensibilizat, de asemenea, inimile celor prezenţi prin interpretarea deosebită a binecunoscutelor piese Pe lângă plopii fără soţ, De ce nu-mi vii? şi Eminescu (versuri Grigore Vieru, muzica Doina şi Ion Aldea-Teodorovici).
Momentele artistice au fost moderate de eleva Amarei Claudia de la clasa a XI-a C. Prezenţa la eveniment a unui auditoriu numeros (elevi, cadre didactice şi părinţi) este prin ea însăşi o probă atât a interesului pentru valoarea mereu contemporană a spiritului eminescian cât şi a modului profesionist în care “artiştii” au fost pregătiţi de către profesorii catedrei de limba şi literatura română (Isac Adina Maria, Iftimi Ana, Tataru Anca, Mangalagiu Toma, Raicu Elena) Mai multe articole..« ÎnceputAnterior7172737475UrmătorSfârşit »
Sondaj de opinii
Colegiul Tehnic de Căi Ferate "Unirea" 2023