O Școală pentru viitorul comunității!

Bun venit!

Fondat în 1920, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” este o școală mare cu tradiție, ce oferă un curriculum liceal pentru profilul Tehnic, Servicii și Teoretic, copiilor cu vârste între 14 si 19 ani. Elevii noștri ating standarde de competențe profesionale și academice foarte înalte. Oferim de asemenea, un program extracurricular atrăgător. Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” din Pașcani este și dorește să rămână cea mai prestigioasă instituție de învățământ tehnic și economic preuniversitar din județul Iași (exclusiv municipiul Iași) și să se califice printre primele colegii tehnice din România, prin conținutul și modernitatea procesului de învățământ, implicarea în raporturi de parteneriat cu mediul economic și social din comunitate.

Oferta Educațională

Home Zilele Liceului 2017
Imprimare

Zilele Liceului 2017

S-au împlinit 97 de ani, de când a fost semnată prima foaia matricolă în unitatea de învăţământ.

Au fost invitaţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, ai administraţiei locale din oraş, oameni de afaceri, directori de şcoli şi tineri talentaţi. Deschiderea a fost făcută cu câteva momente artistice realizate de elevii uniristi, precum şi de intonarea imnului şcolii.

Au participat inspectori de la ISJ Iaşi, reprezentanţi ai administraţiei locale, oameni de afaceri şi directori de şcoli sau instituţii publice, care au avut numai cuvinte de laudă despre Colegiul “Unirea”.

Este o şcoală care are certificare Microsoft, ca şi centru autorizat pentru organizarea examenului de utilizare a calculatorului şi internetului. Totodată, este şi una dintre puţinele din ţară care organizează de mulţi ani, un examen finanţat de Comisia Europeană pentru obţinerea certificatului de competenţe antreprenoriale.

În ceas aniversar, au fost oferite premii pentru profesorii implicaţi în două proiecte de succes ale şcolii: Euroscola şi “Şcoala Verde”. Primul proiect a fost coordonat de profesoarele Iuliana Costea, Simona Demetra Ioniţă Axinte şi Anca Tătaru, proiectul Euroscola, iar cel de-al doilea, “Şcoala Verde”, implementat Crina Elefteriu şi Alexandra Anicolaesei.

Performanţele obţinute l-au făcut pe un adolescent să devină “Elevul Anului”, la Colegiul “Unirea”: Adrian Costea. Este olimpic, a participat la tot felul de concursuri şi este implicat în multe proiecte de voluntariat şi responsabilizare socială.

Invitaţii speciali ai sărbătorii au fost membrii “Centrului bucovinean de artă” din Cernăuţi, care au ca scop promovarea culturii tradiţionale româneşti în Ucraina. Îmbrăcaţi în portul specific românilor, au cântat melodii populare care au impresionat publicul până la lacrimi.

La finalul primei părţi a evenimentului a fost organizat un flash-mob pe terenul de sport al şcolii, unde câţiva zeci de elevii au dansat pe muzică populară.

Sărbătoarea şcolii a continuat cu o festivitate de premiere a profesorilor şi elevilor care au avut rezultate bune la olimpiadele şi concursurile şcolare, precum şi a echipelor de handbal, fete şi băieţi.

Zilele Liceului Zilele Liceului Zilele Liceului Zilele Liceului Zilele Liceului Zilele Liceului Zilele Liceului Zilele Liceului 

ACTIVITATI DESFASURATE CU OCAZIA ZILELOR SCOLII

  1. Curs festiv -Ani de liceu cu emoții… la festivitatea de absolvire
  2. Ani de liceu cu emoții… la festivitatea de absolvire! Sute de persoane au luat cu asalt Casa de Cultură “Mihail Sadovenu” din Pașcani pentru a participa la premierea elevilor și profesorilor care fac cinste școlii, orașului și chiar țării prin rezultatele excepționale obținute
  3. Legături virtuale – experienţe de învăţare
  4. Un nou proiect judeţean a demarat la Colegiul Tehnic CF ”Unirea” din Paşcani. Cu ocazia zilelor şcolii, elevii şi cadrele didactice au iniţiat o activitate interesantă privind spaţiul virtual, necunoscutele dar şi surprizele din acest domeniu. “Legături virtuale – experienţe de învăţare” îşi propune să dezvolte creativitatea adolescenţilor prin participarea activă la cele 3 secţiuni: Creativitate, Comunicare şi Calculator.
  5. Şcoala părinţilor de la CF Unirea- despre modele de comportament, absenteism şcolar şi nevoia de familie
  6. Părinţii elevilor de la Colegiul Unirea Paşcani au fost invitaţi, pentru a treia oară în acest an, la o oră deschisă cu teme de interes atât pentru ei, cât şi pentru copiii lor. Activitatea se numeşte Şcoala părinţilor Unirea, şi a fost organizată de Consiliul Şcolar al Elevilor şi Asociaţia de părinţi Unirea.Pricipalele teme abordate au fost etica şi moralitatea, absenteismul şcolar, nevoia de familie, precum şi abstinenţa până la căsătorie. 

 

Sondaj de opinii

Imi place Colegiul Tehnic CF "Unirea" Pascani
 

Facebook
Colegiul Tehnic de Căi Ferate "Unirea" 2019