O Școală pentru viitorul comunității!

Bun venit!

Fondat în 1920, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” este o școală mare cu tradiție, ce oferă un curriculum liceal pentru profilul Tehnic, Servicii și Teoretic, copiilor cu vârste între 14 si 19 ani. Elevii noștri ating standarde de competențe profesionale și academice foarte înalte. Oferim de asemenea, un program extracurricular atrăgător. Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” din Pașcani este și dorește să rămână cea mai prestigioasă instituție de învățământ tehnic și economic preuniversitar din județul Iași (exclusiv municipiul Iași) și să se califice printre primele colegii tehnice din România, prin conținutul și modernitatea procesului de învățământ, implicarea în raporturi de parteneriat cu mediul economic și social din comunitate.

Orar Elevi

Oferta Educațională

Home Evenimente
Evenimente

ACTIVITĂȚI UMANITARE Decembrie, 2023

 

De Moș Nicolae, am fost alături de copiii din Asociația "Lumină și Dar" din Pașcani. Au participat cu pachete de dulciuri pentru cei mici, elevi din clasele a IX-a A, a IX-a C și a X-a F.

Coordonatorul acestei acțiuni a fost Spataru Mugurel.

 

random image

random image

random image

random image

random image

random image

 

 

 

ACTIVITĂȚI UMANITARE Noiembrie, 2023

 

În perioada 20-24 noiembrie 2023, la Colegiul Unirea se desfășoară activități umanitate în programul "Săptămâna legumelor și fructelor donate". Pe 21 și 22 noiembrie elevii claselor IX-XI, au donat fructe si legume copiilor de la Școala Specială Gimnazială Pașcani, dar și celor din Asociația Lumină și dar Pașcani.

Profesorii îndrumători in cadrul acestor acțiuni au fost Spataru Mugurel, Isac Adina și Iftimi Ana.

 

random image

random image

random image

random image

random image

random image

random image

random image

random image

 

 

ACTIVITĂȚI UMANITARE Aprilie, 2023

 

1. Elevii claselor a IX-a D și a IX-a G, coordonati de prof. Spataru Mugurel, au desfășurat în data de 3 aprilie 2023, o activitate umanitară la Școala Specială Gimnazială Pașcani, cu ocazia Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului. Copiii cu dizabilități au primit dulciuri și fructe de la elevii noștri. Activitatea a fost inclusă în cadrul proiectului de acțiune comunitară «Împreună pentru viitor», proiect care se derulerază în parteneriat cu Școala Specială Gimnazială Pașcani.

 

random image

random image

 

2. Un grup de elevi ai Colegiului Tehnic CF  ”Unirea”, Pașcani, coordonat de prof. Spataru Mugurel și prof. Gordin Iuliana, au realizat, în ziua de 6 aprilie 2023, o activitate umanitară la Asociația ”Teofil cel Milostiv”, Pașcani. Au fost pregătite și oferite pachete cu alimente pentru masa de Paște pentru 15 familii nevoiașe din orașul nostru. Activitatea a fost inclusă în cadrul proiectului de acțiune comunitară ”Să ne ajutãm aproapele” care se derulează în parteneriat cu Asociația ”Teofil cel Milostiv”, Pașcani (preot Dumitru Cristea). Pachetele cu alimente pentru masa de Paști au fost achiziționate din donațiile materiale ale elevilor din clasele a X-a A, a XI-a B, C, E, F, a XII-a C, G, precum și din donațiile strânse de organizatorii Târgului de Crăciun din 21 decembrie 2022, în speță elevii clasei a XII-a F a colegiului nostru.

 

random image

random image

random image

random image

random image

random image

random image

random image

 

 

 

ACTIVITĂȚI UMANITARE Noiembrie, 2022

 

1. Un grup de elevi din clasele a X-a E,  a XI-a A, C coordonaţi de prof. Spataru Mugurel au desfăşurat o activitate umanitarã la Asociaţia Teofil cel Milostiv  Paşcani, la data de 25 noiembrie 2022 în cadrul programului național comunitar intitulat Săptămâna Legumelor și Fructelor donate, care se desfășoară anual în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară. Elevii de la Colegiul Unirea Pașcani au oferit Asociației  Teofil cel Milostiv Pașcani fructe și legume.  Activitatea a fost inclusã in cadrul proiectului comunitar “Să ne ajutãm aproapele”, proiect care se derulează in parteneriat între Colegiul Tehnic de Cãi Ferate Unirea Paşcani si Asociaţia “Teofil cel Milostiv” Paşcani.

 

random image

 

2. Elevii claselor a XI-a A și a XI a F, coordonaţi de prof. Spataru Mugurel au desfăşurat o activitate umanitarã la  Școala Specială  Paşcani, la data de 25 noiembrie 2022 în cadrul programului național intitulat “Săptămâna Legumelor și Fructelor donate”, care se desfășoară anual în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară. Elevii de la Colegiul Unirea Pașcani au oferit copiilor de la Școala Specială Pașcani fructe.  Activitatea a fost inclusã in cadrul proiectului comunitar “Împreună pentru viitor”, proiect care se derulează in parteneriat cu Școala Specială  Paşcani.

 

random image

 

3.  Elevii claselor a XI-a D, a XII-a C, G coordonaţi de prof. Spataru Mugurel au desfăşurat o activitate umanitarã la Asociaţia Lumină şi Dar Paşcani, cu ocazia sărbãtorii Sfântului Ierarh Nicolae. Copiii mici de la Asociaţia Lumina şi Dar Paşcani au primit dulciuri şi fructe, oferite de elevii de la Colegiul Unirea Paşcani. Activitatea s-a desfăşurat in spiritual tradiţiei şi bucuriei sărbãtorilor de iarnă, fiind inclusã in cadrul proiectului comunitar “Să ne ajutãm aproapele”, proiect care se derulează in parteneriat cu Asociaţia “Teofil cel Milostiv” Paşcani.

 

random image

random image

 

4. Elevii claselor a XI-a E si a XII-a A, coordonati de prof. Spataru Mugurel au desfasurat o activitate umanitara la Scoala Speciala Pascani cu ocazia sarbatorii Sfantului Nicolae. Elevii cu dizabilitati de la Scoala Speciala au primit dulciuri și fructe, oferite de elevii din cele două clase de la Colegiul Unirea Pascani. Activitatea a fost inclusa si incadrul proiectului de actiune  comunitară  “Împreună pentru viitor”,  proiect care se deruleraza in parteneriat cu Scoala Speciala Pascani.

 

random image

random image

random image

 

 

 

 

ACTIVITĂȚI UMANITARE Aprilie, 2022

         Daruri de paști
 
    În data de 11 aprilie 2022, elevii claselor a IX-a D, E , F, H, a X-a D  și elevii clasei a XI-a G , au desfășurat o activitate umanitară la Școala Specială Gimnazială Pașcani. În preajma sărbătorilor pascale, copiii cu dizabilități au primit 100 de pachete cu dulciuri, oferite de elevii colegiului nostru. 
  Activitatea s-a desfasurat în cadrul proiectului educativ de acțiune comunitară  „Un dar de Paști pentru copiii speciali” , editia a II-a și a fost inclusă și în cadrul proiectului „Împreună pentru viitor”, proiecte care se deruleraza in parteneriat între cele două înstituții de învățământ.
   Coodonatorii activității au fost domnii profesori Mugurel Spataru și Cristina Telesa.

 

random image

random image

random image

 

 

 

 

 

ACTIVITĂȚI UMANITARE Decembrie, 2021

 

1.

   Un grup de cinci eleve de la Colegiul Tehnic CF Unirea Pașcani, coordonat de prof. Spataru Mugurel au realizat astăzi, 21.12.2021 o activitate umanitară la AsociatiaTeofil cel Milostiv Pașcani. Activitatea a fost  coordonata  de prof. Spataru Mugurel și Pr.Cristea Dumitru.

 Au fost oferite pachete cu alimente pentru 8 familii nevoiașe. Activitatea  a   fost inclusă  în cadrul proiectului de acțiune comunitară  «  Să ne ajutăm aproapele » proiect care se derulează în parteneriat cu Asociația Teofil cel Milostiv, Pașcani.

 

random image

random image

 

2.

   Elevi din clasele a IX-a și a XI-a,  coordonati   de  prof. Spataru Mugurel au desfasurat o activitate umanitara la Scoala Speciala Pascani cu ocazia sarbatorii Nasterii Domnului. Elevii cu dizabilitati de la Scoala Speciala  au primit 80 de pachete cu   dulciuri.

  Activitatea s-a desfasurat in cadrul Campaniei  « Un dar, un zambet, o bucurie »  organizata de catre Inspectoratul Scolar Judetean Iasi in luna decembrie 2021.

Activitatea a fost inclusa   si in cadrul  proiectului de actiune comunitara   « Impreuna  pentru viitor, proiect care se deruleraza in parteneriat Școala Gimnazială Specială Pașcani.

 

3.

   Elevi din clasele IX-XII, mărinimoși și dornici să ajute,coordonaţi   de   prof. Spataru   Mugurel,   au   desfăşurat   o   activitate   umanitarã   la  Asociaţia « Lumină   şi   Dar » din Paşcani, în   preajma   sărbãtorii   Naşterii   Domnului.   Copiii   mici   de  la asociație au primit  pachete cu alimente şi fructe

Activitatea  s-a   desfăşurat   in  spiritul  tradiţiei  şi   bucuriei sărbãtorilor de iarnă, fiind inclusã in cadrul proiectului comunitar « Să ne ajutãm aproapele », proiect care se derulează in parteneriat cu  Asociaţia « Teofil cel Milostiv », Paşcani .

random image

 

 

4. Cu drag, de la Moș Crăciun!

   Un grup de elevi alături de profesorii diriginţi coordonatori şi domnul prof. Teodorescu Gabriel, s-a deplasat vineri, 17 decembrie 2021,  la Școala Gimnazială Specială Pașcani și a împărțit daruri copiilor de aici.

Activitatea  a avut loc în cadrul Campaniei "Un dar, un zâmbet , o bucurie" organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Iași în luna decembrie 2021.

Scopul campaniei a avut în vedere sensibilizarea elevilor față de copiii aflați în situații dificile, formarea unor atitudini pozitive de altruism și generozitate.

Colindele şi darurile elevilor de la Unirea au adus bucurie în ochii și în sufletele copiilor.

random image

random image

 

 

 

 


 

 

ACTIVITĂȚI, 2016

  1. Campionatul Regional de Minirugby
  2. “Stejăreii și ghindele” de la Centrul de rugby de la Colegiul Unirea au avut un weekend plin cu meciuri. Sâmbătă a fost campionatul regional de minirugby iar duminică meciuri de turneu pentru copii sub 14 ani. Inedit pentru iubitorii acestui sport a fost jocul de rugby mixt. "
  3. CUPA "MIHAIL SADOVEANU" LA HANDBAL
  4. Colegiul “Unirea” a obținut poziția a doua pe podium cu echipa de băieți. Felicităm pe domnii profesori Alina Turcu și Sofron Vasile pentru reușită și le dorim să aibă rezultate din ce în ce mai frumoase alături de echipele coordonate!
 

Sondaj de opinii

Imi place Colegiul Tehnic CF "Unirea" Pascani
 

Facebook




Colegiul Tehnic de Căi Ferate "Unirea" 2023