O Școală pentru viitorul comunității!

Bun venit!

Fondat în 1920, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” este o școală mare cu tradiție, ce oferă un curriculum liceal pentru profilul Tehnic, Servicii și Teoretic, copiilor cu vârste între 14 si 19 ani. Elevii noștri ating standarde de competențe profesionale și academice foarte înalte. Oferim de asemenea, un program extracurricular atrăgător. Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” din Pașcani este și dorește să rămână cea mai prestigioasă instituție de învățământ tehnic și economic preuniversitar din județul Iași (exclusiv municipiul Iași) și să se califice printre primele colegii tehnice din România, prin conținutul și modernitatea procesului de învățământ, implicarea în raporturi de parteneriat cu mediul economic și social din comunitate.

Oferta Educațională

Home
Colegiul Tehnic De Căi Ferate "Unirea"
Imprimare

Cu dor de Eminescu

Cu dor de Eminescu au fost pe 15 ianuarie 2016 elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea, Paşcani.
Ca în fiecare an, mijlocul lui gerar ne oferă binecuvântatul prilej de a ne reîntâlni cu Eminescu, la data naşterii sale, pe 15 ianuarie. În amintirea poetului îndemnul dascălilor a fost ca tânara generaţie să zăbovească preţ de câteva clipe pentru a deveni cu toţii părtaşi la nemurire.
Manifestarea dedicată sărbătoririi a 166 de ani de la naşterea poetului naţional dar şi Zilei Culturii Naţionale a cuprins un montaj literar-muzical pe versuri eminesciene, vernisarea unei expoziţii de desene inspirate de creaţia eminesciană, prezentarea unor momente inedite din viaţa şi activitatea marelui poet şi un concurs de cunoaştere a operei eminesciene. Din cuprinsul montajului literar-muzical amintim că elevii de clasa a VIII-a au recitat un fragment din inedita creaţie Călin (file din poveste), cei de la clasa a XI-C s-au gândit că meditaţia asupra condiţiei omului şi soarta geniului, teme ale poeziei Luceafărul, ar însemna o reală atracţie pentru publicul prezent dacă versurile sale ar căpăta un alt parfum decât cel naţional prin interpretările în limba franceză, engleză, latină, italiană, spaniolă şi rusă, iar alte două eleve de liceu au amintit de elogiul valorilor istoriei naţionale, de patriotismul ardent prezent în poemul eroic Scrisoarea a III-a dar şi de conturarea misiunii artistului în lume în arta poetică eminesciană Numai poetul…. Ansamblul coral al colegiului a sensibilizat, de asemenea, inimile celor prezenţi prin interpretarea deosebită a binecunoscutelor piese Pe lângă plopii fără soţ, De ce nu-mi vii? şi Eminescu (versuri Grigore Vieru, muzica Doina şi Ion Aldea-Teodorovici).
Momentele artistice au fost moderate de eleva Amarei Claudia de la clasa a XI-a C. Prezenţa la eveniment a unui auditoriu numeros (elevi, cadre didactice şi părinţi) este prin ea însăşi o probă atât a interesului pentru valoarea mereu contemporană a spiritului eminescian cât şi a modului profesionist în care “artiştii” au fost pregătiţi de către profesorii catedrei de limba şi literatura română (Isac Adina Maria, Iftimi Ana, Tataru Anca, Mangalagiu Toma, Raicu Elena)
 
Imprimare

P.I.P.Discipline Tehnice

ANUL ȘCOLAR 2017-2018

Nr.

Crt.

Șef Catedră Secretar Membri Catedră
1 Cozmescu Bogdan Bîlcu Ioan

Bîlcu Ioan

Clim Radu

Cozmescu Bogdan

Huțanu Constantin

Pârlea Ioan

Rotariu Adrian

Timofte Claudiu Stelian

 

 
Imprimare

Școala Părinților. 25.11.2018

 
Imprimare

Comisia pentru monitorizarea, coordonarea şi îndrumarea metodologică

a dezvoltării sistemului de control intern/ managerial 2019-2020

1. Antioch Adrian Preşedinte
2. Ciopraga Corina Vicepreşedinte
3. Gurzun Daniela Secretar
4. Buduleci Rodica Membru
5. Batovici Adriana Membru
6. Buhăescu Mihai Membru

 

 
Imprimare

Școala Părinților. 31.03.2019

Cum să evităm să ajungem acolo de unde cu greu

se mai poate reveni.

Adicții, dependențe, boală.

 
« ÎnceputAnterior414243UrmătorSfârşit »

Sondaj de opinii

Imi place Colegiul Tehnic CF "Unirea" Pascani
 

Facebook
Colegiul Tehnic de Căi Ferate "Unirea" 2019